زیبایی

موارد مصرف پنس کلونوسکوپی بیوپسی

پنس کلونوسکوپی

پنس کلونوسکوپی بیوپسی یک لوله مخصوص که سر آن دارای دوربین است و وارد مقعد بیمار شده و روده‌ها بررسی میگردد. در کولونوسکوپی کولن مقعد و روده بیمار معاینه شده و در صورت وجود هر گونه موارد مشکوک به دستور پزشک بیوپسی و نمونه برداری انجام میشود. پنس بیوپسی کلونوسکوپی پنسی با طول بلند و سر کوچک است. این پنس انعطاف‌پذیر بوده و قابلیت حرکت در کانال آندوسکوپ و کلونوسکوپ را دارد. در زمان نمونه‌برداری با فشار و تنظیم دست پزشک سر پنس مانند یک پانچ قسمتی از بافت با توده را جدا کرده و در خود نگه میدارد. پس از خروج پنس از بدن بیمار نمونه از سر آن برداشته میشود. پنس کلونوسکوپی بیوپسی هم به صورت دائمی و هم به صورت یکبار مصرف وجود دارد که نوع دائمی آن می‌بایست پس از هربار عمل کلونوسکوپی ضدعفونی شود.

تفاوت آندوسکوپی و کلونوسکوپی

اگر شما در دستگاه گوارش فوقانی خود مانند معده دچار مشکل هستید آندوسکوپی در تشخیص و درمان آن به شما کمک میکند. اما در تشخیص بیماریهای دستگاه گوارش تحتانی مانند روده بزرگ روش کلونوسکوپی بکار میرود.

4 کاربرد پنس کلونوسکوپی

  1. نمونه‌برداری از تومورهای روده بزرگ
  2. چکاپ سرطان در اشخاص بالای 50 سال
  3. بررسی بیماری‌هایی مانند کرون که باعث التهاب روده بزرگ میشوند.
  4. تشخیص خونریزی‌های روده، برداشتن پولیپ و توده‌های خوش خیم روده بزرگ

12  علت‌ انجام کولونوسکوپی

  1. بررسی دلیل اسهال مزمن
  2. بررسی کم خونی کمبود آهن
  3. معاینه یا درمان بیماریهای التهابی روده
  4. بررسی دلیل تیره با سیاه رنگ بودن مدفوع
  5. بررسی دلیل کاهش وزن ناگهانی غیر قابل توضیح
  6. کولونوسکوپی مجازی آزمایش مدفوع یا تقیه با باریم
  7. بررسی دلیل وجود خون در مدفوع یا خونریزی راست روده
  8. بررسی دلیل درد طولانی مدت غیرقابل توضیح در ناحیه شکم
  9. بررسی بروز پولیپ یا سرطان کولورکتال روده بزرگ و راست روده
  10. معاینه روده بزرگ پس از ارزیابی نتایج غیر طبیعی سی تی اسکن و MRI
  11. در صورتی که احتمال بروز سرطان کولورکتال بالا باشد پزشک دستور انجام این آزمایش را در سنین پایین تر از ۵۰ سال و یا به دفعات بیشتر بدهد.
  12. گروه‌های اشاره شده پیشنهاد میکنند که اشخاص ۵۰ سال به بالا و افراد مستعد ابتلا به سرطان کولورکتال کولونوسکوپی را به طور منظم انجام دهند.

علل رایج انجام کلونوسکوپی

  • اختلال در دفع
  • بیمارهای التهابی
  • خونریزی های گوارشی
  • کاهش وزن و کم خونی
  • یبوست مزمن اسهال مزمن
  • بررسی محل جراحی قبلی روده‌ها
  • و شرایط دیگر بنابر صلاحدید پزشکان

اندوسکوپی و کولونوسکوپی همزمان

در بسیاری از مواقع در بیماران مسن و همچنین بیماران با دردهای شکمی آزمایش خون مشکوک و شرایط مشابه نیاز است که تمامی قسمت های لوله گوارش بررسی شوند. انجام همزمان اندوسکوپی و کولونوسکوپی با بیهوشی به تعیین دقیق وجود مشکل احتمالی کمک میکند. در طی انجام این کار از طریق اندوسکوپی تمام حلق مری معده، اثنی عشر و قسمتهای اولیه روده باریک یا دئودنوم بررسی میشود. طی کولونوسکوپی نیز تمام روده بزرگ و قسمت انتهایی روده باریک یا ایلتوم ارزیابی میشود. اندوسکوپی و کولونوسکوپی با بیهوشی میتواند به طور همزمان با یک جلسه بیهوشی انجام میشود.

آمادگی انجام همزمان اندوسکوپی و کولونوسکوپی با هم مانند آمادگی برای کولونوسکوپی میباشد بسیاری از بیماران میانسال با مشکلات روده زمانی که برای کولونوسکوپی مراجعه میکنند. لازم به ذکر است به صورت داوطلبانه درخواست انجام اندوسکوپی را با بیهوشی انجام میدهند.

پاره شدن روده حین Colonoscopy

یکی از نگرانی‌های عمده بیماران حین انجام کولونوسکوپی پاره شدن و آسیب زدن به روده‌ها است. به طور معمول به دلیل جنس لوله کولونوسکوپ و همچنین دیواره روده‌ها امکان آسیب رسیدن به روده‌ها حین کولونوسکوپی بسیار اندک است. تجربه پزشک انجام دهنده یک عامل مهم و تعیین کننده در جلوگیری از این مشکل میباشد. در واقع گاهی بر اثر برخی بیماری‌های گوارشی قسمت‌هایی از روده بزرگ یا کولون نازک میشود. این بیماری به نام دیورتیکول روده شناخته میشود. بیشترین مواقعی که احتمال پارگی روده وجود دارد همین وجود دیورتیکولهای ملتهب و یا به اصطلاح دیورتیکولیت‌ها است. احتمال پارگی روده حین کولونوسکوپی بسیار بسیار اندک است اما در صورت بروز عموما نیاز به مداخله جراحی میباشد.

پنس بیوپسی

به عنوان ابزاری جهت برداشت بافت زنده از درون بدن فرد بیمار در اعمال جراحی Biopsy forceps  پنس های نمونه برداری آندوسکوپی، کولونوسکوپی و … مورد استفاده قرار میگیرند که در انواع مختلف، نیدل دار و بدون نیدل روکشدار و بدون روکش میباشد. در انتخاب پنس بیوپسی مناسب علاوه بر طول و قطر بدنه پنس قطر محفظه نمونه‌گیر و داشتن دندانه های بسیار ریز جهت گرفتن نمونه مناسب آن اهمیت دارد.

نتیجه‌گیری

به محض ورود لوله (اسکوپ) کولونوسکوپ به روده بزرگ پزشک فوق گوارش به دنبال پولیپ ها، زخم ها وهر مورد غیر‌طبیعی در دستگاه گوارش میباشد و همچنین حرکات روده، وجود هرگونه اختلال اناتومیکی مانند: انواع همورئید؛ فیستول ها، شقاق، دیورتیکول‌های روده و اختلال در دریچه های روده‌بزرگ بررسی میشوند. به طور میانگین 40 درصد افراد بالای 50 سال در روده خود پولیپ دارند که در صورت عدم تشخیص و درمان مناسب میتوانند به سرطان تبدیل شوند. پولیپ ها در سایز‌های مختلف از چند میلی متر تا چند سانتی‌متر در قسمت‌های مختلف روده میتوانند یافت شوند. پولیپ ها سرطانی نیستند اما میتوانند درصورت عدم درمان و گذشت زمان سرطانی شوند.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *